Субота, 19.08.2017
DIVAN - Український Веб Журнал
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Анекдоти та історії [44]
Сміємось разом
Приколи та різне [172]
Різноманітна комедійна всячина
Фото-збірки [51]
Фото які варто побачити
Наука і техніка [9]
Світ науки та Hi-Tech
Новини та статті [21]
Від світових до новин сайту
Флеш-ігри [17]
Розважся цікавими флеш-іграми
Відео [26]
Смішне, цікаве та прикольне відео з інтернету
Дивись [1]
Кіно, шоу, відео...
Спорт [3]
Спорт в Україні та світі
Цікаве та корисне [3]
Про те що цікаво та корисно знати
Пошук
Хмара тегів
Hummer Suzuki краще гірки DirectX ліс вертоліти губернатор Каліфорнія фільм кохання фотограф MID QWERTY інтернет дизай Клавіатура корпус дівчина бабуся закон Лада весело корисно Maxim еро Лопирьова Міс анекдоти життя icq SMS американець Гітлер материнська Місто історія бодун дочка мама успіх клієнт китай гумор чоловік баланс змія збірка літак креатив люди магія гра Зброя автомат екзамен відпочинок вбивця головоломка відео матч коментатор зірка кіно художник будівля місяць Британія презентація анекдот мистецтво тварина експеримент авто кулінарія байк парад жінка модель журнал спорт конкурс любов Стихія врятування Готика культура виставка офіс фото їжа вибори держава країна Київ Футбол премія актор вибух гроші
Головна » Статті » Наука і техніка

Як вибрати, зібрати і використовувати кальян (2 фото+текст)
Опис основних елементів кальяну

1.Шахта.

Основна металева частина кальяну охолоджує і очищає від смол дим, що проходить через неї. Шахти діляться на два основні види: складені і різьбові. Кожен має свої плюси і мінуси.

Складена шахта це стандарт, для з'єднання з колбою використовується ущільнювач. Ущільнювач забезпечує відмінну герметизацію з'єднання. Мінус такого з'єднання в тому, що по недосвідченості при підніманні кальяну за шахту колба може зісковзнути і розбитися. Але, при використанні хороших ущільнювачів, шанс падіння сильно зменшується. Плюс же такого з'єднання в тому, що якщо все-таки колба розбилася її легко замінити новою. Різьбові шахти з'явилися відносно недавно, але вже дуже популярні. Плюс такого з'єднання в тому, що шахта укручується на металевому різьбленні в колбу, утворюючи єдину конструкцію. Завдяки чому шанс розбити колбу зводиться до мінімуму. Мінус же в тому, що не для всіх різьбових шахт можна знайти колбу, цей момент бажано уточнювати при покупки. Зараз кальян набув великого поширення і виробляється, мало не по всьому світу, основні країни виробники: Сирія, Єгипет, Китай. Проте, всупереч поширеній думці, вибирати кальян потрібно не по країні виробникові, а за якістю. Кращими і найбільш поширеними матеріалами у виробництві кальянів є латунь (основна маса сирійських кальянів), неіржавіюча сталь (основний виробник кальянів преміум класу MYA), рідше використовуються цинкові сплави (кальяни Mitsuba). При виборі кальяну потрібно звернути увагу на якість шахти і покриття, а так само вага. В середньому кальян заввишки 60-80 см на скляній колбі повинен важити 1,5-2 кг Звернете увагу, останнім часом все частіше можна зустріти «невагомі» кальяни, тобто при висоті 60-80 см він може важити 0,5 кг Матеріали, використовувані при виробництві таких кальянів частенько не відповідають жодним стандартам і можуть бути шкідливі при використанні.

2.Колба.

Нижня частина кальяну. Колба - резервуар для рідини, яка є другим фільтром, для охолоджування диму і очищення від смол. Колби бувають: скляні, богемське скло, кришталеві, акрилові (пластик) і металеві. Стекло найпоширеніший і недорожчий матеріал в основному з нанесенням ручного розпису.

Богемське скло це максимальна якість як самого скла (без повітряних бульбашок і нерівностей) так і розписи, але і ціна його вища. Кришталеві колби масивніші і міцніші за скло. Акрилові (пластикові) колби міцніше скляних, і всупереч поширеній думці не дають присмаку, звичайно за умови що колба відомого виробника. Металеві колби можна назвати самими непрактичними, основний мінус невидно рівень рідини, що заливається.

3.Шланг.

Основна вимога до шланга - герметичність. Шланги бувають з: прогумованої тканини, шкіри, кожзаменителя, оксамиту. Звернете увагу: промивати шланг небажано, оскільки просушити усередині шланг практично неможливо. Він почне розкладатися і з нього, сипатимуться шматочки внутрішньої обмотки. Виняток становлять шлаги з шкіри.

4.Блюдце.

Блюдце запобігає осипанню вугільного попелу на підлогу. Так само під час куріння вугілля покривається попелом, який бажано струшувати в блюдці.

5.Чашка.

Використовується для тютюну. Чашки бувають глиняними, керамічними. Глиняні чашки визнані кращими для куріння, але мають непоказний вигляд. Керамічні чашки слабкіше тримають тепло, але міцніші і красивіші.




Інструкція по розкурюванню кальяну.

Приготування кальяну часто порівнюють з чайною церемонією, в якій важливий не лише сам процес пиття чаю, але і етап його приготування. Звернете увагу, якщо кальян новий і ще не розкурювався, то його потрібно промити в теплій воді без миючих засобів. Шахту бажано додатково прочистити йоршиком. Спершу треба підготувати вугілля. Вугілля ділиться на два основні види: натуральний і быстровозгорающийся. У випадку з натуральним вугіллям потрібно відламати пару шматочків 5-7 см (так само буває перфороване вугілля, лінія розлому вже намічена) і покласти його на джерело тепла (запальничкою таке вугілля розпалити майже не реально), газову або електричну плиту. Необхідний час для розжига вугілля від 1 до 3 хвилин. Якщо Ви використовуєте быстровозгорающийся вугілля, то заздалегідь розпалювати його не потрібно. Але звернете увагу, що таке вугілля не можна розпалювати на чаші тютюну. Бистровозгорающийся вугілля треба узяти щипчиками, і після піджига почекати доки іскра пробіжить за всією площею пігулки і лише після цього класти на чашу.

Далі потрібно залити рідину в колбу. Звичайно це вода, бажано холодна. У рідину можна додати лід. Більш охолоджена рідина допоможе краще відчути аромат тютюну. Так само у воду можна додавати 1/3 або менш сік, молоко, вино і інші алкогольні напої. Додавання різних напоїв дозволяє міняти або пом'якшувати смак. В разі додавання алкогольних напоїв куріння кальяну дає додатковий ефект легкого алкогольного сп'яніння. Заливаючи рідину, треба враховувати, що нижня частина кальяну - трубочка повинна занурюватися у воду на 2-3 див. Звернете увагу, що якщо трубка буде занурена дуже сильно в рідину, то «тягнутися» кальян буде складніше. А якщо недолити рідини, то «тягнутися» буде легко, але охолоджування і фільтрація сильно постраждають, тому поважно знайти золоту середину.

Звернете увагу, після куріння кальян рекомендується помити і почистити цього ж дня, це нехитре правило дозволить Вам продовжити термін служби кальяну.

Один з найбільш важливих моментів це укладання тютюну в чашу. Перед укладанням тютюну бажано його небагато розпушити щипчиками. Далі маленькими порціями прагнучи не пресувати, укладаємо його в чашу до заповнення (по самі вінця). Звернете увагу, якщо тютюн буде дуже щільний укладений, то кальян важко «тягнутиметься».

Категорія: Наука і техніка | Додав: Admin (23.03.2009)
Переглядів: 3652 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Інтернету потрібен цей сайт?
1. Так
2. Побачимо
3. Ні
Всього відповідей: 30
Друзі сайту
  • ICQ: 2389913
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Copyright MyCorp © 2017